Jdi na obsah Jdi na menu

FK Lahošť 3:2 (0:2) TJ Hvězda Trnovany

5. 11. 2016

Na totálně podmáčeném trenéru, jehož kvalita hraničila s regulérností, jsme se dnes střetli s Lahoští. Na kvalitu terénu se dále nevymlouváme, neboť to pro obě mužstva bylo stejné, jen většina z nás na horším pažitu během kariéry nikdy nehrála. V 17 lidech (po dlouhé době nás návštěvou potěšil i Barcal) jsme chtěli prodloužit sérii neporazitelnosti, to se bohužel kvůli osudovému momentu ze závěru první půle nepodařilo.

 

Úvod nám vyšel skvěle. Po centru P.Gotze hlavičkoval Zahradníček, brankář jen vyrazil a dorážkou otevřel skóre Pichner - 0:1. Zahradníček poté napřáhl za vápnem, míč směřoval k tyči, o drn vyskočil ven. O chvíli později se míč dostal ve vápně k Desenskému a tem zvýšil na rozdíl dvou branek - 0:2. Definitivní klid nám mohla dodat Zahradníčkova hlavička, ta skončila opět na tyči. Do 45. minuty jsme byli jasně lepším mužstvem, pak přišel osudový moment. Zahradníček udeřil Guidu - za což správně následovala červená karta, ALE: Domácí hráč číslo 11 (dle zápisu Michal Šmrha, ale ten to rozhodně nebyl) Zahradníčka strkal, držel pod krkem a opakovaně prohlašoval: Počkej po zápase, ty mrdko česká (asi si neuvědomoval, že české mrdky jsou i jeho spoluhráči, trenéři a fanoušci), za což nepochopitelně viděl jen kartonek žluté barvy. Tím první dějství skončilo.

 

To druhé bylo dost ovlivněné přesilovkou domácích, my se jen bránili a nakopávali míče na Pichnera, který byl proti několika bekům bezmocný. Domácí snížili z přímého kopu, skákavá střela před Bachmaierem změnila směr a bylo to 1:2. Domácí nás mačkali a bylo jen otázkou času, kdy vyrovnají. Další přímý kop orazítkoval tyč, nikdo z nás nedobíhal a nikým nehlídaný útočník vyrovnal - 2:2. Deset minut před koncem nám mohl z jediné větší šance druhé půle vrátit vedení Molnar, bohužel Lahošť reflexivním zákrokem zachránil Kvoch. A aby těch strastí nebylo málo, z protiútoku jsme inkasovali na 3:2. V závěru jsme se pokusili vyrovnat, leč marně. Naopak ještě sám na Bachmyho uháněl Velička, Bachmy jej s přehledem vychytal. 

 

Naše série neporazitelnosti skončila, o nápravu se pokusíme za týden doma s Proboštovem.