Jdi na obsah Jdi na menu

FK Novosedlice 4:1 (1:1) TJ Hvězda Trnovany

24. 9. 2016

B: Pikeš

 

Po týdenní pauze způsobené promáčeným terénem se naši hráči vrátili do zápasového koloritu okresního přeboru. Čekal na nás soupeř z Novosedlic, jehož úvod sezony nezastihl v úplně ideální formě. Dnes navíc postrádal jednu ze svých opor - Vobeckého. Nám chyběl Desenský, Podhrázský, Gotz, Šíp, Laschek a Kuzma. 

 

 

První dějství patřilo hráčům v červených dresech - Hvězdě. Bohužel jsme dnes ukázali, že zahodit se dá i nemožné. Dvakrát pelášil sám na branku Hlavačka, pokaždé jej brankář vychytal. Šajtle Doležala se mezi tři tyče také nevešla, Molnar hlavičkoval doprostřed branky a Frolík z voleje orazítkoval břevno. Bylo jen otázkou času, než nás fotbalový bůh potrestá. Stalo se tak těsně před pauzou. Nejlepší hráč domácích (č.7) napřáhl za vápnem a od břevna se míč odrazil k dobíhajícímu útočníkovi - 1:0. Vzápětí jsme rozehrávali rohový kop, míč skončil ve skrumáži a asi 4. dorážka si konečně našla cestu do branky. Pikeš v prvním mistrovském zápase vstřelil první branku v trnovanském dresu - 1:1.

 

Plán zněl jasně: dávat šance a vyhrát, první trhliny tohoto plánu spatřily světlo světa hned po návratu na hřiště. Po rohovém kopu zcela nehlídaný hráč hlavou nedal Smetanovi šanci - 2:1. A když se nejlepší hráč domácích uvolnil na hranici vápna, ukázal, že levačku má opravdu šikovnou. Střelou k tyči zvýšil už na 3:1. Šance jsme si vytvářeli i za nepříznivého stavu, Zahradníček mířil vedle, hlavičky Simandla nad a o zbytek se postaral brankář. Aby toho nebylo málo, v samotném závěru Novosedlice šťastnou brankou zatloukly poslední hřebík do naší rakve - 4:1. 

 

Fotbalově jsme sehráli asi nejpovedenější utkání, díky mizerné produktivitě to na body nestačilo. Napravit to můžeme ve středu, kdy nám soupeřem budou Sobědruhy.