Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 1:0 (0:0) TJ Slovan Sobědruhy

28. 9. 2016

 

B: Pichner

 

O státní svátek leckdo odpočívá, hráči Trnovan a Sobědruh před sebou měli devadesát minut trvající šichtu, na programu totiž byla dohrávka odloženého zápasu. Hosté nechápali, jak náš pažit mohl být podmáčený a možná ani nechápou, jak mohli u lokálního rivala nechat všechny tři body. Hvězdě scházel Hojka, Zahradníček, Doležal, Molnar, Šíp a Pavel Gotz, na pomoc nám tedy museli přijít dva dorostenci, z nichž hlavně Lukáš Zoubek zaslouží absolutorium. V 16 letech si odehrál předstopera s naprostým přehledem! Zajímavé je, že naše stoperská dvojice Frolík-Zoubek má dohromady jen 38 let, čímž aspiruje na nejmladší dvojici v soutěži.

 

Sobědruhy se pravidelně umisťují v nejsvrchnějších patrech tabulky a i v letošní sezoně mají ty nejvyšší ambice. My si po úvodní oťukávané ukázali, že i s nimi jde hrát. Podmínkou byla maximální bojovnost a co nejméně individuálních chyb - to jsme dnes potvrdili. V první obrovské šanci zápasu se ocitl Hlavačka, jenže v samostatném úniku jej vychytal Tůma. Hosté zahrozili 3x po přímém kopu, ani jedna hlavička si naštěstí nenašla cestičku do brány. Krok scházel Mišákovi k tomu, aby ve skluzu překonal Smetanu, ten však stále držel čisté konto. Po bezbrankové první půli jsme mohli být spokojení, ale byly tu velké obavy z půle druhé. Ty se nám totiž zatím vůbec nedaří (Ohníč 0:6, Kostomlaty 0:1, Háj 0:4, Novosedlice 0:3).

 

Dneska se podobný scénář neopakoval, ba naopak! V 61. minutě se k exekuci přímého kopu postavil Frolík, po poradě s domácím lodivodem obstřelil zeď a Pichner těmi nejchoulostivějšími partiemi dotlačil míč za brankovou čáru - 1:0. Do konce utkání zbývalo ještě 30 minut, vyhráno ani zdaleka nebylo. Přečkali jsme velkou šanci Kropáče, nebezpečný přímák Klinkáčka a všechny ostatní projektily ukryl do svých rukavic Smetana. Jeden ze soupeřů jej nazval ,,JZDák ze Žalan´´, což Zdendu vyhecovalo k bezchybnému výkonu. Klid na kopačky nám mohl po centru Hlavačky dodat Desenský, bohužel ve vápně hlavičkoval přímo do brankářových rukavic. V posledních 10 minutách jsme byli pod drtivým tlakem, i ten jsme bez úhony přečkali a za maximální bojovnost si odnesli všechny tři body. 

 

Náš výkon měl po fotbalové stránce k ideálu daleko (někteří protihráči jej nazvali slovem na P), ale v okleštěné sestavě proti lepšímu soupeři se opravdu nemáme za co stydět. Zápas jsme odehráli bez jediného střídání a hned 4 našim koním nebylo ani 18 let.

 

Znovu opakuji, že obrovskou pochvalu zaslouží Zoubek. Pokud dnešní body potvrdíme i proti Oseku, můžeme se za určité konstelace probojovat na 1.-3. místo!