Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 1:2 (1:0) TJ Proboštov B

15. 11. 2016

 

B: Pichner

 

V předposledním podzimním zápase jsme díky nepříznivému počasí přišli o výhodu domácího prostředí. Naše hřiště bylo natolik podmáčené, že jsme museli nasedat do aut a jet utkání odehrát do nedalekých Srbic na umělou trávu. Proti předchozímu duelu nám chyběl Zahradníček, Petrů, Molnar, Doležal, Barcal a Vojáček, na druhou stranu jsme měli k dispozici Uličného.

 

Proboštovští také dorazili v okleštěné sestavě, bylo jich akorát 11. Úvodní minuty byly opatrné, do první vážnější šance se propracoval Simandl, hlavičkoval mimo tři tyče. Proboštov zahrozil po centru ze strany, na který si seběhl ,,Spajk´´, obávaný špílmachr proboštovského mančaftu přestřelil Smetanovu svatyni a pořád to bylo 0:0. Hlavou se neprosadil ani Hojka, ale o pár minut později zafungovala osvědčená spolupráce Desenský + jeho švagr Pichner. Deza hlavou orazítkoval horní konstrukci, Ála se prosadil a my vedli 1:0. První poločas tímto výsledkem skončil a my potvrdili, že kdyby se fotbal hrál jen 45 minut, jsme aspirantem na postup. Naše bilance v prvních poločasech je vynikajicí - 8-2-1 (+ odečtená výhra proti Srbicím)...Jenže fotbal se bohužel pro nás (a bohužel i v tento den) hraje dvojnásobný čas.

 

V druhé půli soupeř převzal iniciativu a v 65. minutě se středem obrany prohnal jeden ze soupeřů a podél Smetany vyrovnal - 1:1. O deset minut později centr ze strany před Podym skočil tak nešťastně, že jej přiťukl Spajkovi a ten otočil ve prospěch své družiny - 1:2. Vyrovnání měl na kopačce Pavel Gotz, po jeho střele jen zahučelo pět přihlížejících diváků, pro které ani mrazivé počasí nebylo překážkou ke shlédnutí okresního fotbalu. Neprosadil se ani Pikeš, jeho projektil vytěsnil brankář na roh. A v samotném závěru uháněl na Smetanu i jeden z proboštovských, i Zdeněk tuto situaci dokázal zneškodnit. Ani ze závěrečných závarů jsme nic nevydolovali a podruhé za sebou a podruhé zbytečně odcházíme bez bodu.

 

Už jsem avizoval, že z prvních poločasů jsme vybojovali 26 bodů (2. místo, v Oldřichově bychom hráli o půlmistra), celkově máme jen 15 bodů a krčíme se na 10. místě. Nebýt posledních dvou zbytečných ztrát, byli bychom alespoň třetí. Nemá cenu přemýšlet nad tím, co by kdyby a z Oldřichova musíme přivézt tři body, abychom se opět nedostali do neklidných sestupových vod. 

 

Dodatek: to, co předvedl hráč Proboštova - Vácha během i po zápase, nemá s fair play nic společného a měl by dost přemýšlet o návštěvě psychologické poradny.