Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 3:1 (3:0) FK Kostomlaty p.M.

22. 9. 2016

 

B: Hlavačka, Gotz, Hojka

 

V prvním kole okresního přeboru narazila trnovanská Hvězda na nevyzpytatelné Kostomlaty. V obrovském horku chtěly oba celky vstoupit do nové sezony vítězně, to se nakonec povedlo domácím.

 

V úvodních minutách byli nebezpečnější hosté. Rychlou kombinační hrou trápili domácí defenzivu, do vyložené šance se ale ne a ne dostat. Pak přišel nečekaný úder. Z prvního útoku Hvězdy se prosadil Pavel Gotz, jehož střelu si některý z obránců zblokoval do vlastní sítě - 1:0. O 12 minut později se prosadil nejmladší hráč na hřišti - Jan Hlavačka. Molnar mu poslal do vápna krásnou přihrávku po zemi a byl by hřích, aby tuto příležitost ,,Řepa´´ nevyužil - 2:0. Trnovanští na pátečním tréninku nacvičovali rohové kopy a po jednom z nich se hlavou trefil Hojka - 3:0. Do poločasu ještě zahrozil z dálky Zahradníček a Molnarovo hlavička z malého vápna se do branky nevešla. 

 

V druhém poločase převzali iniciativu hosté, neboť museli dohánět tříbrankové manko a v nepříjemném počasí jim pomaleji ubývaly síly. Několik nebezpečných střel však zlikvidoval s přehledem chytající Smetana. Ten vyrazil i přímý kop v 57. minutě, jenže u míče byl jako první Javůrek a bezmocný Smetana poprvé kapituloval - 3:1. Hosté vycítili šanci a dostali se do několika nebezpečných situací. Kulatý nesmysl mezi tři tyče dotlačili ještě jednou, jenže v tu chvíli už byl nahoře praporek pomezního rozhodčího a stav se neměnil. Když se neuchytila ani velká šance Hlavačky, skončilo utkání výsledkem 3:1.

 

Hvězda tedy udělala první krok k tomu, aby dala zapomenout na loňskou hrubě nevydařenou sezonu, Kostomlaty si na první body musí počkat. První příležitost budou mít doma proti Sobědruhům, Trnovany zajíždí do Háje.