Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 4:1 (2:0) TJ Sokol Srbice B

22. 9. 2016

 

2x Hlavačka, Petrů, Molnar

 

Hvězda v minulém kole zajížděla do Háje, kde do 60. minuty hrála vyrovanou šachovou partii. Ta směřovala minimálně za patem/remízou. Dvě figurky hráče Uličného se však v závěrečné půlhodince nechaly vyloučit, což zapříčinilo debakl 1:5. Ani Srbice nešly do tohoto klání s čistou hlavou, s nulovým bodovým ziskem a záporným skóre 3:14 se krčily na dně tabulky. 

První poločas patřil Hlavačkovi

 

Od úvodních minut přidělával vrásky na čele srbických obránců Hlavačka, jeho první projektil orazítkoval tyč, v druhé šanci už nedal Lanžovi šanci - 1:0. Diváci sotva usedli zpět do svých sesadel a ,,Řepa´´ měl na kopačce další branku. Myšlenka byla dobrá (obstřel na zadní tyč), provedení polukhávalo a stále to bylo 1:0. Hosté zazlobili rychlým brejkem, kdy se po straně probíjel Kordule. Naservíroval míč do vápna Müllerovi, svou střelou Smetanu jen probudil ze spánku. Smetana si poradil i přímým kopem zahrávaným těsně za hranicí vápna a riskantní malou domů od svých obránců. A jak už bylo zmíněno, první poločas patřil Hlavačkovi. Ve 45. minutě se naznačením dostal přes dva hráče a na bližší tyč poslal míč tam, kam patří - do branky. Hvězda sice vedla 2:0, musíme ale poznamenat, že srbickým se zranili dva hráči a duel dohrávali s vypjetím všech sil v 9 lidech!

 

Za bojovnost by si Srbice nějaký bodík zasloužily

 

Úvod druhého poločasu ukázal, že bojovností se dá splnit i nemožné. Glőckner se dostali do samostatného úniku a zkušene překonal Smetanu - 2:1. Vzápětí Hlavačka mohl dokonat hattrick. Simandl jej našel samotného před prázdnou brankou a útočník s číslem 11 se zřejmě zalekl zápisného. Nastřelil brankáře, naštěstí pohotově dorazil Molnar a bylo o něco veseleji - 3:1. Pichnerova hlavička skončila těsně mimo, a tak si poslední slovo z řad domácích vzal Vít Petrů. Utaženou střelou donutil Lanže, aby kulatý nesmysl lovil ze své svatyně počtvrté. V závěru mohl zkorigovat Kordule, jenž se opět trestuhodně řídil sám na Smetanu. Dlouho přemýšlel, jaké zakončení zvolí, až se mu míč zamotal pod nohy a byla z toho scénka do silvestrovských sportovních novin. 


Ohlasy k zápasu
 

TJ Hvězda Trnovany

František Frolík - TJ Hvězda Trnovany: Před zápasem nebylo jasné, zda srbičtí k zápasu vůbec nastoupí. Tyto zápasy bývají zrádné, naštěstí jsme to zvládli a máme tři body. Moc ke koukání to nebylo, ale na to se historie ptát nebude.

 

TJ Sokol Srbice B

Petr Müllet - TJ Sokol Srbice B: Přijeli jsme v 11 lidech a během prvního poločasu se nám dva kluci zranili. Za předvedený výkon se nemusíme stydět!