Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Háj 5:1 (1:1) TJ Hvězda Trnovany

22. 9. 2016

 

B: Šíp

 

O prvním záříjovém víkendu se proti sobě postavily družiny trenérů Kubáska a Uličného - Háj a Trnovany. Oba týmy chtěly potvrdit tříbodovový vstup do soutěže, to se hlavně díky povedenému závěru podařilo domácím.

 

Vyrovnané první dějství

 

Na první branku se nečekalo dlouho. Po rychlém brejku se k míči před brankou dostal nejrychleji Šíp a v netradiční roli útočníka poslal hosty do vedení - 0:1. Stejný hráč mohl o pár minut později skórovat podruhé, jenže samostatný únik zakončil střelou do brankáře. Do nebezpečné situace se probíjel Pavel Gotz, v malém vápně mu ale do střely skočil obětavý obránce a vedení Hvězdy bylo stále tenké.

 

A když se k rohu postavil Kastl, bylo vyrovnáno. Jeho načechraný balon skončil na hlavě Poura a Bachmaier byl bezmocný - 1:1. První poločas tímto výsledkem skončil a nic nenasvědčovalo tomu, že by zápas skončil výrazným rozdílem.

 

Čtyři góly a dvě červené karty

Trnovanští bohužel doplácí na horší fyzickou připravenost, pokud budeme počítat generálku a dvě mistrovská utkání, mají v druhých poločasech hrozivé skóre 0:12. Skóre prvních poločasů je diametrálně odlišné (5:2). V úvodu druhého dějství zachránila Bachmaiera branková konstrukce, na povedenou střelu Mutla už byl krátký - 2:1. Pak odmával asistent rozhodčího sporný ofsajd, což Pavel Gotz okomentoval peprnými slovy a viděl červenou kartu.

 

V deseti už domácí kontrolovali hru a v 73. minutě se po krásné kombinaci prosadil Kubásek - 3:1. V 78. minutě už byl Bachmaier překonán počtvrté, na brankové čáře jej zastoupil Frolík, bohužel rukou. Následovala druhá červená karta a penalta. Tu s přehledem proměnil Steiger a bylo to 4:1. Když už přítomní diváci odpočítávali poslední vteřiny, trefil se podruhé do černého Pour a Hvězda tak odjela domů s pomyslným "bůrem". 


Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Háj

Michal Kubásek, záložník: Chtěl bych všem poděkovat za předvedený výkon, od všech to byla krásná práce. Ale rád bych vyzdvihl práci obranné čtyřky a výkon Davida Duny, který neustále prokazuje hlad po brankách. Po dvou zápasech se hodí říct: jen tak dál!

TJ Hvězda Trnovany

František Frolík, obránce: Kdyby Šíp proměnil samostatný únik, mohli jsme jít do vedení 0:2 a zápas by se vyvíjel úplně jinak. Do 60. minuty to bylo remízové utkání, ale musíme přiznat, že domácí byli o něco lepší. Zápas ovlivnily červené karty a výsledek 5:1 je pro nás krutý. Snad to napravíme za týden proti Srbicím.